top of page
No upcoming events at the moment

FOTOGRAFIE, MUZIEK & KUNST MET KINDEREN

THEMA: INCLUSIE

portrait-of-surprised-child-PDXTAD3.jpg

27 & 28 DECEMBER 2022
GREENHOUSE COLLECTIONANTWERPEN

The Full Story

Inclusie is steeds meer een sterker begrip aan het worden. Nooit eerder stond samenhorigheid, respect, begrip voor anderen en gelijkheid zo in de belangstelling als nu. Maar er zit wel een valkuil in want veel mensen die hiervoor willen strijden doen dit uit empathie en een groot hart, maar niet vanuit kennis en ervaring. En daar kan je soms meer fout mee doen dan goed. "The road to hell is paved with good intentions.'' 

Waarom loopt het fout?

Mensen kijken vaak naar een probleem vanuit het idee hoe zij dit zouden oplossen moesten zij in die schoenen staan. Maar klopt deze oplossing wel met de realiteit? Liggen de noden van kwetsbare doelgroepen echt waar je denkt dat ze liggen? Vaak is dat niet het geval. Daarom is het belangrijk om te luisteren. Wanneer je stil bent en luistert naar diegene die je wil helpen, dan hoor je ook de richting waarin zij willen uitgaan. En het is net belangrijk om hun te steunen in de toekomst en oplossingen die zij willen. Als je hun kan versterken in hun eigen verhaal, dan pas ben je aan het helpen. En niet door je visie door te duwen. 

Ongeacht dat dit met de beste bedoelingen gebeurt door de meest warme mensen, wringt dit toch in de resultaten.

Hoe willen we hier verandering in brengen?

We willen 15 kinderen van verschillende achtergronden samen brengen om te luisteren naar hun visie over inclusie, begrip, samenhorigheid, gelijkheid, respect en begrip. Kinderen die strijden tegen een ernstige of chronische ziekte, kinderen met een fysieke of mentale beperking, vluchtelingen & andere culturen, kinderen in armoede en ook kinderen die momenteel helemaal niet hoeven te strijden.

 

We gaan met hun in gesprek en brengen ze samen om hun visie op de toekomst en verandering te horen! Maar we gaan dit niet zomaar doen. We brengen kunst samen met hun verhaal. Dit doen we door:

 

27 DECEMBER 2022:

Fotografie & kunst staat centraal. Na een open gesprek met de kinderen geven we een kleine workshop over fotografie en kunst. De bedoeling is dat de kinderen zich creatief gaan uitleven en hun persoonlijke versie van inclusie gaan weergeven in hun kunstwerkjes. Zij tonen nu aan de buitenwereld hoe zij het zien en wat zij nodig hebben. De kinderen gaan individueel aan de slag of mogen samenwerken met anderen uit de groep.

 

28 DECEMBER 2022:

Muziek brengt heel veel mensen samen! Nadat we individueel alles besproken hebben leggen we de visie van alle kinderen samen en gaan we een liedje maken over inclusie in samenwerking met DAVID CANTENS, vlaamse singer-songwriter & acteur. Alle woorden, zinnen die in het liedje komen moet een samensmelting zijn van zowel de kinderen hun oproep als die van ons als volwassenen. Samen zorgen we voor meer kracht.

 

VAN HIER UIT HOPEN WE HEEL WAT MENSEN EN BEDRIJVEN UIT ONZE SAMENLEVING TE MOTIVEREN EN ENTHOUSIASMEREN!

LOCATIE & SAMENWERKENDE PARTNER:

Greenhouse collection by Intervest.eu

www.greenhousecollection.be

Screenshot_20221206-095930_Chrome.jpg

DAVID CANTENS

Vlaamse singer-songwriter, acteur & theater

www.davidcantens.be

TENTOONSTELLING & EVENT

TIME TO SHINE! EIND JANUARI 2023 LATEN WE DE WERELD ZIEN WAT ZIJ GEMAAKT HEBBEN!

De kinderen hun werken mogen gezien worden! En dat doen we door het houden van een (netwerk)event waarop we verschillende bedrijven en instanties gaan uitnodigen waarvan wij denken dat ze een meerwaarde zijn aan de maatschappij! We willen bedrijven samen brengen die dezelfde visie delen en gelijkaardige SDG-doelstellingen nastreven. Ook zo versterken we elkaar. Het netwerk evenement is gesloten, dus enkel op uitnodiging. Maar er zijn wel 10 sponsors die mogen deelnemen indien we voelen dat de juiste match er is.

PR/PERS: voor meer informatie mogen jullie een mailtje sturen naar daisy@ziora.eu of bellen naar 0032 491 22 26 62, dit zijn de contactgegevens van initiatiefnemer Daisy Lynch.

ZIORA LEDEN: wie deel wil uitmaken van dit verhaal en/of aanwezig zijn op het netwerkmoment mag een mailtje sturen naar connect@ziora.eu, de plaatsen zijn beperkt

SPONSORSHIP:

Er zijn maximum 10 bedrijven die een sponsorship kunnen verkrijgen en dit in overeenstemming met ons. Voor het huidige aanbod van het pakket kun je HIER terecht.

MET DANK AAN PARTNER, SPONSOR & BELIEVER:
GREENHOUSE COLLECTION

by Intervest

www.greenhousecollection.be

www.intervest.eu