top of page

Deelnemen aan acties van Ziora geeft SDG-ESG-CSR managers een meer persoonlijk aanpak in hun missie om een sterker inclusief bedrijf op te bouwen. Ze krijgen zo een hands-on ervaring te geven want onze projecten, voor mensen die strijden tegen een uitdaging in hun leven, geven bedrijven meer inzicht in hoe we zakelijk meer sociale impact kunnen creëren.

Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_blk_092917.png
google-play-badge.png

ONZE VISIE OM EEN STERKE ESG-CSR-SDG FUNDERING TE HEBBEN

''Bedrijven zijn de toekomst, daarom combineren we onze projecten met hun ESG-SDG-CSR missie.''

ER IS EEN GROOT VERSCHIL IN DE RESULTATEN WANNEER JE IETS LEERT VANUIT ERVARING DAN VANUIT BOEKENKENNIS.

Ziora vindt het belangrijk dat als je werkt aan een meer inclusieve maatschappij dat je ook weet hoe het in realiteit in elkaar zit. Het is gemakkelijk om vzw's te ondersteunen en geld vrij te maken voor bepaalde zaken die binnen je SDG-ESG-CSR budget liggen. Maar echte impact maak je vooral door als bedrijf ook te weten wat je doet voor anderen. 

Veel bedrijven met een groot hart willen graag anderen helpen maar doen dit vanuit hun eigen perspectief. Dit wil zeggen dat zij denken hoe ze anderen kunnen helpen en dit uitvoeren terwijl de noden van de kwetsbare doelgroepen misschien heel anders ligt. En dan doe je, ongeacht alle goede bedoelingen, meer fout dan goed. Op deze manier zien we soms ook heel veel vzw's starten en dat is jammer van de tijd en energie versus de resultaten en echte impact.

Ziora organiseert verschillende projecten waardoor jij als SDG-CSR-ESG manager of als CEO, ondernemer in contact kan komen met de kwetsbare doelgroepen die jij wil steunen. Wij hebben de know-how om te communiceren met mensen die het minder gemakkelijk hebben dan wij, we weten hoe we moeten luisteren en vertalen dat in een effectief project waar jij deel kan van uitmaken.

Vanuit deze projecten ontstaan vaak win-win situaties tussen bedrijven onderling, maar ook tussen bedrijven en de kwetsbare doelgroepen. Op deze manier is je SDG-ESG-CSR verhaal niet zomaar 'geven' maar zal het ook echt geïntegreerd worden in je core business. Denk maar aan een keten van kapsalons die pruiken begint in te zamelen voor vrouwen die strijden tegen kanker.

HOE ZORGEN WE VOOR DEZE ERVARING...

BIJ ZIORA WERKEN WE VOORAL MET FOR-PROFIT BEDRIJVEN, NET DAAR IS DE NOOD HET HOOGST.

Projecten ontwikkelen doen we niet alleen. We doen dat vooral samen met verschillende bedrijven die ongeveer dezelfde SDG-ESG-CSR missie hebben. Net dat maakt het sterker want dan leren we van elkaars ervaring. 

PAS WANNEER JE ELKAAR ECHT BEGRIJPT ONTSTAAT ER VERBINDING

Maar wat zien wij onder projecten? Wel, we zien dit heel breed, zolang het thema rond inclusie draait want dat is onze core business. We schetsen het even in 2 verschillende categorieën.

- EIGEN PROJECTEN: Ziora zelf heeft een idee om iets te doen voor anderen en wil dit uitwerken. We geven hiervoor even een bestaand voorbeeld. We willen een dakloze man van straat halen om bewustwording te creëren voor het SDG doel n°1: geen armoede. We plaatsen dit idee binnen onze app en voel jij je aangesproken om hieraan mee te werken dan kan je contact met ons opnemen. Voor dit project hebben we samengewerkt met JBC, de Marriott hotels, Torfs, de 'YES' kapsalons, Driving force (taxibedrijf), Véronique Hoex (communicatie expert), Brasserie bijgaarden (restaurant), FD films (video & foto) en het non-profit bedrijf in Brussel dat zorg draagt voor daklozen. Door samen te werken zijn we in deze missie geslaagd en hebben we een inspirerend verhaal te vertellen. Het project zorgde voor een sterke binding met personeel en klanten, want iedereen zat op het puntje van hun stoel om te horen of dit zou lukken of niet. De euforie was groot.

- PERSONAL PROJECTS: Wanneer je deel uitmaakt van Ziora kan je als bedrijf eigen ideeën ingeven die passen binnen je eigen SDG-CSR-ESG programma. Wanneer je zelf een initiatief wil nemen is het belangrijk je te laten begeleiden door de juiste kennis en ervaring. Maar heb je geen eigen idee dan kan je je aansluiten bij de initiatieven van andere bedrijven. Samen met de multinational 'Under Armour', bekend van de sportoutfits, hebben we rolstoel rugby & basketbal gespeeld. Het team van Under Armour moest hun eigen kledij aandoen zonder het gebruik van hun benen. Op deze manier konden ze de beperking vinden in hun kledij en daarmee aan de slag gaan binnen hun eigen ontwerp proces. Ook projecten zoals dit vind je terug in onze app. Peter Genyn & Ann Wauters waren van de partij en gaven hun eigen kijk op het project.

ONZE APP IS JOUW GIDS. JE ONTDEKT ER DE PROJECTEN WAAR WE AAN WERKEN EN DE BIJHORENDE OPPORTUNITEITEN, JE KAN ONS VERHAAL VOLGEN EN VIA ONZE ARTIKELS KENNIS MAKEN MET BEDRIJVEN DIE WIJ OOK HEEL BIJZONDER VINDEN. BEDRIJVEN MET EEN GROOT HART VOOR DUURZAAMHEID EN INCLUSIE.

sdg1.png
sdg2.png
sdg3.png
sdg10.png
sdg16.png
sdg17.png
sustainable-development-goals-logo.png
OUR MISSION

ONZE FOCUS, JOUW VOLGENDE STAP!

01

FYSIEKE BEPERKING & ERNSTIGE ZIEKTE

Iets wat je soms uit het niets overvalt. Er zijn verschillende dingen die we kunnen doen voor volwassenen of kinderen die met deze uitdaging in hun leven worden geconfronteerd. Sommigen van hen hebben persoonlijke hulp nodig, dat kan 1 van je collega's zijn en dit gebeurt dan ook volledig achter de schermen, hier communiceren we niet over. Anderen willen een dag plezier hebben en hun ziekte/zorgen even vergeten, contact maken met anderen zoals zij en dat is ideaal voor het creëren van een vrolijk evenement. Sommigen van hen willen echt gehoord worden, dus in dat geval brengen we zichtbaarheid en bewustzijn op een niet-agressieve, zachte en respectvolle manier.

02

MENTALE BEPERKING & TRAUMA

We kunnen hier vergelijkbare projecten doen als met de vorige groep. Hoewel deze onderwerpen vaak veel gevoeliger zijn, afhankelijk van de diagnose. Je kunt bijvoorbeeld een vrolijk evenement creëren voor mensen met het syndroom van Down, ze vinden het geweldig en blijven er jaren over praten. Ze maken ons ook blij. Maar wanneer je met een bepaald trauma wordt geconfronteerd, creëren we vaak een soort zacht bewustzijn van de oorzaak. 

03

KINDEREN

Aaah! Kinderen zijn de toekomst! We leren kinderen graag dingen die ze niet op school leren. We doen graag projecten met kinderen in het algemeen, dus niet specifiek met kinderen die voor een uitdaging in hun leven staan. We leren ze over inclusie, diversiteit, mindset, positivisme, wilskracht, veerkracht,... En het is ook leuk om af en toe hun visie te horen op hoe zij de toekomst zien. De kinderen van jouw werknemers hebben misschien een interessante kijk op jullie SDG-ESG-CSR-programma.

04

DIVERSITEIT

We zijn allemaal gelijk. Bij Ziora vinden we het soms nog gek om in grenzen te denken als het gaat om inclusie en samenhorigheid. Iedereen is mens, iedereen heeft goede en slechte kanten. En dat is niet gebonden aan religie of culturen. Er zijn goedhartige mensen in elke cultuur en er zijn mensen die jouw welzijn niet ter harte nemen in elke cultuur. De meeste projecten draaien rond bewustwording of projecten waar we maatschappelijk iets meer mee kunnen bereiken.

05

DAKLOZEN EN ARMOEDE

Een van de meest gevoelige onderwerpen die we hebben, vooral armoede. We hebben al verschillende projecten voor daklozen gedaan, zoals een gratis kappersbeurt op straat of cadeaus uitdelen op kerstdag, ze bezoeken met een paar ondernemers/managers en een zinvol gesprek creëren. Maar armoede is iets anders, sommige mensen die op straat leven, kiezen ervoor om daar te zijn. Mensen die in armoede leven, doen dat vaak niet. We ontwikkelen nooit projecten waarbij we geld voor ze inzamelen of voedsel of kleding voor ze kopen. Dit komt omdat we ze willen helpen door veerkracht op te bouwen, we zullen ze helpen weer op de been te komen zodat ze zichzelf kunnen helpen. Anders zullen ze nooit onafhankelijk zijn en houdt het geven nooit op.

WE BEHANDELEN MENSEN HOE WE ZELF WILLEN BEHANDELD WORDEN.
Laat deze video je onze visie tonen!

BECOME PART OF THE ZIORA NETWORK

DOWNLOAD OUR APP, SUPPORT OUR MISSION AND BUILD A BETTER WORLD.

MAAK DEEL UIT VAN ZIORA
DOWNLOAD DE APP EN LATEN WE ELKAAR VERSTERKEN IN ONZE MISSIE.

01

PROJECTEN

Ontdek de projecten waar we aan werken en zie hoe het zich ontwikkelt. Welke projecten gaan werkelijkheid worden? Worden er bedrijven aangetrokken tot jouw idee? Bekijk wat er is ingediend en de eerste ronde heeft doorstaan. Heb je interesse in het idee van een ander bedrijf, kun je meedoen? Of kunnen jullie allebei samenkomen en iets creëren tussen jullie tweeën? Je kan er ook de ontwikkelingen van de projecten volgen.

02

OPPORTUNITEITEN

Zoals eerder vermeld kunnen er verschillende mogelijkheden zijn van lopende projecten zoals hierboven beschreven waar je aan kunt deelnemen. In deze groep kan je heel duidelijk zien welk bedrijf zou kunnen participeren en wat je kan doen. Dit is vooral voor de bedrijven die het minder makkelijk hebben om zelf de linken te leggen. Maar duidelijkheid is altijd fijn voor iedereen. Ook voor ons. 

03

TOFFE INITIATIEVEN

Ziora trekt mensen aan met een gelijkgestemde visie en bedrijven die een groot hart hebben voor inclusie en duurzaamheid. Hierdoor botsen we heel vaak op leuke initiatieven, kleine & grote wins van bedrijven of vzw's met een bijzonder missie. Binnen de app laten we je zien wie ze zijn en laten we je weten hoe je ze kunt bereiken. De meeste bedrijven hebben een direct contactpersoon voor ons en dat staat in de app geschreven. Zo leer je mogelijk fijne leveranciers kennen.

04

VERHALEN

Sommige verhalen zijn bedoeld om verteld en gezien te worden. Er gebeuren zoveel verhalen achter de schermen terwijl ze zo'n grote invloed kunnen hebben op anderen. Wij willen ze jou laten zien. Ontdek artikelen over bedrijven met een groot hart voor duurzaamheid en inclusie. Maar je kan ook onze 'fair minds'-krant downloaden vol met verhalen over inclusie en duurzaamheid.

PREVIOUS PROJECTS & PARTNERS

Marriott-International-Logo-1993-2016.png
Yes logo.png
logo-oye lena.png
Torfs logo.png
LOGO_SUSTINERA-01.png
AM_Antwerp_Authorised_Dealer_Logo-01.png
Under_armour_logo.svg.png
logo wcb.png
UBl_logo_edited.png
Brasserie-Bijgaarden-LOGO_metkader_Gold.png
Greenpeace_logo.svg.png
joyjet logo.png
Logo bosplus.png
Willy Naessens.png
jbc_logo.png
logo groen.png
bottom of page