top of page

WE
TAKE CARE OF OURSELVES
WHILE WE TAKE CARE OF OTHERS
...

Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_blk_092917.png
google-play-badge.png
“Only by binding together as a single force will we remain strong and unconquerable”

CONNECTING THE DOTS
FOUNDER, DAISY LYNCH

HET VERHAAL ACHTER DE ACTIES EN PROJECTEN VAN ZIORA

EEN RUWE START IN HET LEVEN ...

Een lang verhaal, gaan we proberen kort te vertellen. Vanaf mijn 15e begon ik hevige pijn te krijgen in mijn rechterzij. Dokter na dokter vertelde me dat er niets aan de hand was. Jaar na jaar geloofde in hun. Ik was kleinzerig (ook dat geloofde ik), ik zocht aandacht volgens hun, ik wou de lessen niet volgen of de examens ontduiken. Jaar na jaar durfde ik ook steeds minder vertellen dat ik pijn had. En toch zat ik snachts soms uren op en kon ik enkel zacht ademen tot de pijn stilaan verdween. De dag nadien ben je een wrak en dit soms 2/3 keer per week, voor 7/8 jaar lang. Ik snapte niet dat iedereen net zoveel pijn had als ik en toch kon leven en alles doen. Dus ik geloofde dat ik mentaal zwak was en duwde door. Tot op een dag dat ik een maatje 32 had, niet meer kon eten en niet uit de zetel kon omdat ik zo verzwakt was. Na lang aandringen van een vriend (ik durfde niet meer naar de artsen 'voor niets') ben ik toch op spoed beland. En daar werd alles plots duidelijk.

... IS ENKEL ERVARING DIE JE KAN INZETTEN OM ANDEREN TE HELPEN.

 

Ik was niet zwak. Nooit geweest. Ik had galstenen. 1 aanval is pijnlijker dan een bevalling zonder verdoving en blijkbaar heb ik er over al die jaren honderden gehad. Een spoedoperatie was het gevolg om dan na 2 weken te horen 'gezond, genezen, ga maar werken'. Maar dat lukte niet, mijn lichaam was nog steeds verzwakt, ondanks dankzij de baxter een paar kilo aangekomen te zijn. Pas 2 jaar na de operatie ontdekte ik via een andere arts dat mijn galblaas verschillende scheuren had en het gal mijn lichaam verziekte. Mijn lichaam probeerde het te helpen met littekenweefsel maar dit werd aldus verzwegen. De jarenlange mishandeling zorgde voor nog een lang proces vol ups and downs terwijl het lichaam zichzelf probeerde te herstellen. Mijn lichaam was al die jaren in vecht-vlucht modus geweest waardoor de overprikkeling zeer zwaar was. Naast fysiek herstel vergeten mensen vaak wat er allemaal bij komt kijken. Mentaal herstel is een eerste. Maar financieel herstel is ook heel zwaar. Ik kreeg geen hulp van mutualiteit of andere uitkeringen (want er was 'niks' mis met me). Op dat moment besliste ik ondernemer te worden en voor mezelf te zorgen. De energie was op maar het hoofd wou vooruit.

EN ANDEREN HELPEN DAT DOEN WE TOT OP VANDAAG NOG! ONDANKS ALLES.

Het verhaal is nooit gestopt. In 2020 werd de overprikkeling teveel, ik kon niet meer functioneren waardoor ik in september 2021 een zware epilepsieaanval kreeg. Het jaar daarvoor herinner ik met niet meer. Alles is blanco, geheugenverlies. Dit is nu onder controle, voor het eerst voelt het leven rustiger aan. Maar de behandeling en de symptomen zijn nog niet volledig voorbij. Pijn vergeet je. Maar hoe anderen je aangesproken hebben, hun visie over mij, hun woorden en energie, vergeet je niet. Ik wil de persoon zijn die luistert naar anderen en dankzij alle services binnen Ziora ben ik in staat om voor mijzelf te zorgen en voor anderen.

Lees HIER het interview van 2021 door Monique Schoonbeek

-DAISY LYNCH-

MAAR WE KUNNEN ALTIJD 'IETS' DOEN
Mensen die fysiek niet in staat zijn om full-time te werken willen vaak ook vooruit, net als ik tijdens mijn herstel.
Anno 2014
Daisy Lynch I Greenpeace
Daisy Lynch I Greenpeace
bottom of page